Relația ca roată a vieții

Cei 8 piloni ai unui parteneriat fericit. 

Ce face un parteneriat fericit ? Ce domenii duc la o fericire de durată în dragoste?

🌾Comunicarea

,,Aceasta este iubirea: că doi oameni singuri se protejează și se ating unul de celălalt și vorbesc unul cu celălalt“.

Rainer Maria Rilke

Ar trebui spus dinainte: Comunicarea nu este o stradă cu sens unic. Într-o relație, aceasta trebuie să fie la fel de deschisă de ambele părți. Dacă o comunicare deschisă relația este pe o bază solidă.

Dacă ambele părți nu reușesc să asigure o comunicare deschisă, relația este în pericol. Comunicarea neclară duce la discrepanțe. Dezacordurile duc la dispută. Argumentul duce la frustrare. Și frustrare care se acumulează de-a lungul lunilor, ducând în multe cazuri la separaredureroasă .

Cred că o separare dureroasă poate fi evitată dacă comunicarea deschisă este fundamentul relației. Acesta este totul și sfârșitul pentru claritate. Pentru că adesea vorbim unul pe lângă celălalt într-o relație.

Deci, ce ar trebui evitat? Există mai multe caracteristici negative aici care ar trebui evitate în comunicare. Acestea includ pasivitatea, demarcarea, acuzațiile, ignoranța, excluderea și toate celelalte caracteristici care stau în calea comunicării deschise.

🌾Onestitate

,,Ceea ce este de a lucra pe inimi trebuie să vină din inimă”.

Johann Wolfgang von Goethe

Faci greșeli, toata lumea face greșeli. Pentru că nimeni nu este perfect. Acest lucru este perfect normal și face parte din natura noastră.

Cu siguranță ai calități negative care deranjează partenerul tău. Depinde de tine să decizi să faci față acestor calități negative.

Vorbești cu partenerul tău despre asta? Îți înghiți frustrarea? Sau îți dai vina constant pe partenerul tău? Aceste acuzații se transformă în argumente care vă pun pe amândoi la distanță unul de celălalt?

Când există dezacorduri într-un parteneriat, cel mai bun mod este să fii sinceri unul cu celălalt. Abordați problemele și căutați soluții pentru a găsi modalități de consolidare a parteneriatului.

Onestitatea constructivă necesită tact. Acest tact este o condiție prealabilă pentru a lucra eficient într-o relație. Odată ce ai reușit, partenerul tău va dezvolta o înțelegere mai profundă despre tine.

Relația voastră va crește, veți fi mai fericiți și veți păși într-un viitor pozitiv împreună. Deci, dacă există o provocare în relația voastră în viitorul apropiat, atunci căutați o conversație sinceră.

🌾Independența

,,Nu există libertate fără înțelegere reciprocă”.

Albert Camus

O relație bună înseamnă să treci prin viață împreună. În același timp, nu înseamnă că nu poți avea propria ta viață. Dar dimpotrivă. A avea propriile hobby-uri, interese și cerc de prieteni este important pentru a avea o relație sănătoasă. Această independență îți oferă libertatea de a te dedica subiectelor pe care partenerul tău nu le împărtășește.

Și asta e perfect. Cu toate acestea, bărbații și femeile fac adesea marea greșeală de a se subordona complet. Pune-ți propriile interese deoparte pentru a nu-ți răni partenerul.

În cele mai multe cazuri, acest lucru duce subconștient la o mare frustrare, care în cele mai rele cazuri se acumulează pe parcursul mai multor ani. La un moment dat, această frustrare izbucnește într-o luptă, determinând ruperea multor relații.

Din această cauză, urmărirea propriilor interese în viață este extrem de importantă. Asta nu înseamnă, totuși, că nu poți împărtăși hobby-uri, interese și prieteni comune cu partenerul tău.

Înseamnă doar că poți, poți și ar trebui să-ți iei timp pentru tine într-o relație. Pentru că există și suficient timp pe care îl poți petrece cu partenerul tău pentru a petrece momente frumoase împreună.

tu ce mai faci Îți pui în mod constant interesele în spate? Ai un obiectiv pe care încă vrei să-l atingi? Sau ești deja independent în relația ta?

🌾Coeziunea

,,Libertatea este ca marea: valurile individuale nu sunt puternice, dar puterea surfului este irezistibilă”.

Vaclav Havel

În timp, fiecare relație se va confrunta cu provocări. Dezacordurile sau loviturile personale ale destinului pot face ca relația să se poticnească. Și acestea au un efect imens asupra cooperării, pentru că într-un parteneriat bun mergeți întotdeauna pe drum împreună. Și asta include stăpânirea provocărilor împreună.

Pentru că fiecare dintre noi are faze în care avem nevoie de sprijin sau un umăr pe care să ne sprijinim. Acest lucru se aplică în mod egal bărbaților și femeilor. Dacă rămâneți împreună, veți găsi și soluții care vă îngrijesc înainte de a ghida prin viață împreună și vă puteți ajuta să depășiți provocările.

🌾Obiective comune

,,Cel fără rost îi suferă soarta. Persona intenționată o proiectează”.

Immanuel Kant

Mai devreme, am vorbit despre importanța de a avea propriile obiective, interese și hobby-uri în viața care nu are nimic de-a face cu parteneriatul.

Este foarte important să avem obiectiv, hobby-uri și interese comune. În acest context, ar trebui să te întrebi ce te leagă de tine și de partenerul tău. La ce nivel esti atras unul de celălalt?

Este o idee bună să vă așezați împreună și să notați pe o foaie de hârtie toate obiectivele, interesele și hobby-urile pentru care să împărtășiți aceeași pasiune.

Într-o conversație ulterioară, se creează de obicei obiectiv concret pe care le puteți atinge împreună. În acest fel, legătura dintre voi va fi întărită. Dragostea ta devine mai puternica. Conexiunea mai intima.

🌾Activitățile recreative

,,Există un timp pentru muncă. Și există un timp pentru dragoste. Nu ai mai mult timp.”

Coco Chanel

Îți mai amintești momentul în care tocmai ți-ai cunoscut partenerul? Ați petrecut mult timp împreună, făcând lucruri interesante și încercând în mod constant lucruri noi.

Această dinamică se pierde în multe relații. Și există mai multe motive pentru acest lucru. Pe de o parte, comoditatea se strecoară în multe relații. Dintr-o dată, stai pe canapea în fiecare seară uitându-te la filme.

Pe de altă parte, te simți în siguranță și nu mai simți dorința de a investi în parteneriat. Și aceasta este o mare greșeală care a făcut deja ca multe relații să eșueze.

Din acest motiv, ar trebui să vă întrebați ce măsuri puteți lua pentru a aduce mai mult pep înapoi în relația voastră. Ce puteți face pentru a reaprinde focul pasiunii?

Ce zici de un tip special de vacanță? Un hobby frumos care îi aduce din nou pe cei doi mai aproape? Din nou, poți să te așezi la o masă cu partenerul tău și să te gândești ce poți face pentru a aduce mai mult foc în relația ta.

🌾Romantism

,,Sărutul este un truc înduioșător al naturii pentru a întrerupe o conversație atunci când cuvintele devin de prisos”.

Ingrid Bachman

Romantismul este un domeniu important in relatia. Începutul fiecărei relații este caracterizat de numeroase momente romantice. Aceste momente devin din ce în ce mai puține în fiecare an. Acest lucru se întâmplă mai ales când viața de zi cu zi se strecoară încet în relație.

Momentele magice sunt extrem de importante pentru o relație, pentru a menține focul pasiunii viu pe termen lung. Și de aceea este important să creăm astfel de momente magice într-o relație.

Când ai avut ultima dată un moment magic cu partenerul tău? Când ai avut ultima dată fluturii aceia familiari în stomac? Nu ai trăit de mult un moment ca acesta?

În acest context, este important să te așezi alături de partenerul tău și să te întrebi ce poți face pentru a reaprinde focul pasiunii?

🌾Sexualitatea

,,Omul trăiește prin pasiuni, prin rațiune, el doar există.”

Nicolae Chamfort

Pentru multe cupluri este normal. Dar există și un motiv pentru asta. Pentru că sexul precede întotdeauna seducția. Cu toate acestea, mulți oameni nu mai intenționează să-și seducă în mod corespunzător partenerul. Se simt prea încrezători în ceea ce privește atracția lor sexuală.

Aceasta este, desigur, o mare greșeală. Pentru că sexul bun este întotdeauna precedat de seducție. Și de aceea este extrem de important să-ți seduci partenerul de fiecare dată pentru a menține aprinsă flacăra pasiunii.

Este important să vorbiți deschis despre sex cu partenerul dvs. Vorbind despre preferințe și noi oportunități. Pentru că, practic, toată lumea are încă fantezii pe care vrea să le trăiască.

O conversație clarificatoare poate fi de mare ajutor în acest context. Prin urmare, ai curajul să vorbești deschis cu partenerul tău despre ceea ce aștepți de la el și, de asemenea, ai urechea deschisă pentru el.

Ce face un parteneriat sănătos?

Probabil ai ghicit deja. O relație fericită începe cu tine însuți. Pentru că, dacă nu ești împăcat cu propria personalitate, atunci nu poți fi fericit nici în viața ta amoroasă.

Adaugă aici textul pentru subtitlu

Lasă un răspuns